Ho...Ho...Hoo...?! Nee... geen paniek... het duurt nog wel even tot de Kerst en tot die tijd nog genoeg leuke dingen in en om Adelaide... zoals:

11.10 | Fashion Festival

15.10 | Finish World Solar Challenge

18.11 | Christmas Pageant

02.12 | Cricket - Ashes: Australia vs England

25.12 | Kerst (met familie!!!)

"Ho...Ho...Hoo..." wacht es ff... dat is best veel, maar ehhh... als het niet over Kerst gaat, waarover dan wel?

We gaan het maar even niet hebben over de AFL Grand Final van vorig weekend... Vol goede moed de "Crows" gesupport, maar helaas...

  

En we hadden het kunnen weten, want Mikx riep twee dagen voor de finale al dat de Tigers zouden winnen. En toch moest ie heel hard huilen toen in het 2e kwart van de wedstrijd pijnlijk duidelijk werd dat de Crows niet thuis gaven. En waarom hij moest huilen? Omdat er dan geen feestje in Adelaide zou zijn. Wat een schatje! Maar er komen nog genoeg feestjes hoor Mikx! No worries mate...

We gaan het ook maar niet hebben over dit heerlijke weekend dat wij in Barmera & Berri (Riverland) hebben gevierd. Zowaar mugvrij in de avond voor Jorien, veel vertier op de camping voor Mikx (oa. openlucht bioscoop en brandweershow) en pittige inspanning in de kano voor Jorien en Michael. En vermoedelijk ook de (op-één-na) laatste keer dat wij in een tent hebben geslapen, want eind deze maand gaan wij onze AirOPUS camper trailer (lees inflatable vouwwagen, red.) ophalen in Melbourne! Daarover volgende maand dus meer!

  

Misschien moeten we ook maar niet zeggen dat Jorien inmiddels geslaagd is voor haar Personal Trainer opleiding! Jawel... het diploma is binnen na een paar maanden flink studeren, maar het was het waard. Michael wordt inmiddels flink aan het werk gezet en zelfs gestretcht na z'n dagelijkse fietstocht.

En... met een beetje geluk kan ze deze maand nog aan de slag in het CBD om zo haar netwerk nog verder uit te breiden! FF die business peeps flink laten zweten voor, tijdens de pauze van, en na het werk. Via deze omweg uiteraard op jacht naar marketing opdrachten, maar ze gaat nu ook los op fitness en gezond-leven gebied. Daarover de volgende keer ook meer... Mikx fungeert trouwens al in diverse online workouts.

  

Waar we het dan wel over gaan hebben:

 

Holiday Home Hooray !

Inmiddels geen week, maar weer alweer ruim 2 maanden inderdaad... Vooral omdat wij ons hadden voorgenomen pas weer wat te schrijven als er meer nieuws was over ons nieuwe onderkomen... Nou... we hebben iets van nieuws: de bouwplannen liggen ter goedkeuring bij de gemeente en als het goed is ligt voor de Kerst de fundering van het zo-eco-mogelijk-huis!

Daar zitten nog wel wat 'mitsen en maaren' aan vast, zoals CFS (de brandweer ivm afstand regenwater tanks vanaf de openbare weg) en de gemeente (iets met oprit), maar een kniesoor die daar op let... ;-)

Voor wie het gemist heeft: ruim een half jaar geleden kochten wij een mooi 'stukje' land in het paradijs: Eden Hills! Het idee was om daar een tiny house op te zetten. Nu lijkt de gemiddelde Australiër daar nog niet helemaal klaar voor, dus bedachten we dat het dan maar een iets groter huis, maar dan wel eco-style moest worden. Jorien heeft daar heel veel uren op zitten zwoegen en kwam met een geniaal ontwerp op de proppen.

Maar zoals dat meestal gaat bij geniale ontwerpen... om die te laten bouwen heb je aardig wat $$$'s nodig. Dus al snel was het volgende plan geboren: op zoek naar een projectbouwer die een soortgelijk ontwerp als Jorien in het assortiment heeft...

En die hebben wij uiteindelijk gevonden. Daarbij is wel het complete standaard plan van de bouwert overhoop gehaald. Iets waar de projectbouwer helemaal niet blij mee was, maar wel allemaal toe heeft gestaan, zodat ze er ook lekker aan kunnen verdienen zeg maar...

   

Hoe dat allemaal gegaan is wordt een apart verhaal wat wij online zetten zodra de eerste schop de grond in gaat! En die schop zal niet van de bouwer zijn, maar van ons! Wij moeten namelijk het huidige ijzeren hek weghalen voordat de bouwer start. Zo ook het weghalen van boomstronken en het plaatsen van een steunmuur... Moet allemaal door de eigenaar worden gedaan, tenzij je de hoofdprijs wilt betalen bij de bouwer. Zomaar een paar van die dingen waar je gaandeweg het hele proces achterkomt... Welkom Down Under! Maar wij klagen niet, maar blijven ons wel verbazen. Maar goed... dat wordt dus een apart verhaal later deze maand!

Voor nu sluiten we af met drie mooie quotes van de bouwer die wij tot nu toe hebben verzameld:

"Ow... hadden we je jullie dat niet verteld? 90% van de klanten waarvoor wij bouwen zijn vakantiewoningklanten! 10% zijn klanten die een kleine (133m2?!) woning willen. Net als jullie dus."

"Jullie zijn de proefkonijnen met de uPVC ramen. Daar hebben wij geen ervaring mee" (wij willen kunststofkozijnen ipv aluminium 'end of life' kozijnen).

"Wij zijn een projectbouwer en geen "custom builder". Alles gaat volgens een standaard proces en alles moet binnen dat proces passen" 

En die laatste quote is de rode draad in het hele proces tot nu toe. Je bent alvast gewaarschuwd! :-)

 

Een fijne zondag nog allemaal en tot snel (jaja... nu wel iets sneller dan 9 weken)...

 

  

Comments powered by CComment