Ja hoor.... daar zijn we weer! En nee hoor... we zijn jullie niet vergeten! We waren alleen ff druk met andere dingen... As usual zeg maar... ;-)

De afgelopen weken hebben wij namelijk mogen genieten van bijzonder bezoek aan ons stulpje hier in Eden Hills! En dan hebben wij het dus zeker niet over onze Koning en Koningin, maar over het enige echte...

 

Staatsbezoek

De Baron en Barones heeft het behaagd om ons gezelschap te houden in de maand Oktober.

Overigens heeft Michael op z'n werk al een paar keer Oktober met een "k" geschreven ipv met de Engelse "c" in officiële documenten. Dit tot grote hilariteit van zijn collega's. Nog steeds geen idee waarom dat zo grappig is, maar dat geheel terzijde...

De Baron en Barones dus... Die kwamen begin vorige maand aan in Adelaide na een reis van zo'n 24 uur. Daarna hadden ze wel ruim een week nodig om bij te komen... lekker hoor zo'n jetlag.

Uiteraard waren wij onwijs blij om hen te laten zien hoe wij er (letterlijk en figuurlijk) bij zitten na zo'n drie maanden Down Under. 

 

 

Na een paar dagen chillen in en rond Adelaide werd de camper opgehaald om wat meer van Zuid-Australie te bekijken. Mikx had nog vakantie en ook Jo had haar agenda "vrijgemaakt" om met z'n viertjes een bezoek te brengen aan Flinders Ranges: Rawnsley Park Station. Het betere werk... kamperen in de Outback... zonder WiFi of zelfs een fatsoenlijke telefoonverbinding. En... niet te vergeten... heul veul vliegen ("Wot Flies?") ! :-)

Michael moest natuurlijk gewoon wel centjes verdienen, maar hij sloot zit later aan bij de groep voor een lang weekend in Barossa Valley. Je weet wel... waar al de heerlijke Australisch wijnen vandaan komen. Uiteraard hebben wij een aantal wijnmakers bezocht. Daar kwamen wij erachter dat dit voor Australiërs toch echt een serieus uitje is. Bijna iedereen was netjes gekleed, kwam aan in een dikke auto en de dames ietwat teveel opgemaakt. Bijna iedereen inderdaad, behalve... juist... wij dus! Gewoon "netjes" in toeristen kloffie, niet opgemaakt, maar wel in een "dikke" Elektrische SUV! :-)

 

 

Mikx moest ondertussen weer naar school, dus gingen de Baron en Barones met z'n tweetjes op pad richting de Great Ocean Road (GOR). Eerst binnendoor naar Melbourne en dan via de GOR terug naar Adelaide. Het weer was niet al te best de eerste dagen, dus dat betekende veelal eten in de camp kitchen op de camping. Dat heeft gelukkig heel veel leuke gesprekken opgeleverd met andere Australische campinggasten. Helaas heeft de Barones haar dagboek meegenomen naar NL, want anders hadden wij wat hier die mooie verhalen kunnen delen! :-) 

Jammer genoeg was een gedeelte van de GOR afgesloten wegens gevaar voor aardverschuivingen, maar ze hebben gelukkig wel de 12 Apostelen en veel ander moois kunnen zien onderweg... 

Eenmaal terug in Adelaide stond het volgende hoogtepunt op het programma: Kangaroo Island (KI)!!!

Een eiland dat veel Zuid-Australiërs zeggen te willen bezoeken, maar waarschijnlijk nooit zullen doen. Wij snappen nu wel waarom. De prijs van de overtocht met Sealink is namelijk ietwat fors te noemen: $ 500,- voor een auto, vier volwassenen en één kind. Dat is dus ongeveer 350 euro.

Ter vergelijking... een overtocht met de auto en vijf personen met TESO naar Texel kost zo'n 37 euro. Oké... de overtocht naar Kangaroo Island duurt 45 minuten en die naar Texel 20 minuten... maar om dan het tienvoudige te rekenen... raar volk die Australiërs. :-)

Dit alles neemt niet weg dat KI meer dan de moeite van het bezoeken waard is. En sterker nog... je komt zelfs daar nog "bekenden" tegen. Na de relaxte overtocht doken wij meteen een bistro in voor de lunch. Daar kwamen wij de opa en oma van Levi tegen... Levi? horen wij jullie denken... jazeker... Levi! van Mikx z'n judo klasje bij Theo Meijer in Leusden. :-) Hoe klein is de wereld dan toch weer.

Op KI hebben wij een paar mooie plekken bezocht. Onderweg naar onze cabin op Western KI Caravan Park stopten we bij Seal Bay voor een meet & greet met zeeleeuwen. Nog meer wildlife troffen wij aan op de camping in de vorm van Roo's, Koala's en... een pauw. De andere dagen hebben wij Flinders Chase bezocht, met als hoogtepunten een wandeling naar een vijvertje met een platypus die niet te voorschijn kwam, een bezoek aan opmerkelijke rotsen (aka Remarkable Rocks), Admirals Arch, Emu Bay en Kingscote (de "hoofdstad" van KI).

 

 

Al met al een fantastisch eiland om te bezoeken. Jammer dat wij er maar drie dagen zijn geweest. Al was het alleen maar omdat wij ook drie dagen geen mobiel bereik hadden. ;-)

De terugtocht met de boot was een kleine uitdaging. Er stond een aardig windje, dus de golven waren niet de minste. Op zich konden onze Hollandse zeebenen daar prima tegen, maar een paar Aziatische toeristen moesten toch een paar keer naar een zakje grijpen.

De laatste week lieten Jo en Mikx de Baron & Barones de wijken Blackwood, Eden Hills, Bellevue Heights en Adelaide CBD zien. Daarna was het, sneller dan gedacht, alweer tijd voor de tocht naar het vliegveld.

Het was heerlijk om samen quality time door te kunnen brengen en wij zijn blij dat wij opie en omie hebben kunnen laten zien hoe wij erbij "hangen" na een kleine vier maanden. Uiteraard vloeiden er de nodige tranen bij het uitzwaaien op het vliegveld. Alleen Mikx leek er redelijk onaangedaan door te zijn... dachten wij...

Wij zaten al goed en wel tien minuten in de auto vanaf het vliegveld naar huis toen Mikx opeens heel hard riep: "Opa en Oma zijn weg!" en daarna onbedaarlijk hard begon te huilen. Tja... dan breekt je ouderlijk en eigen hart dus nog een keer. Tijdelijk gedag zeggen zal nooit wennen!

De dag na het vertrek hadden wij voldoende afleiding door met de kleine Bloempjes naar Little Athletics (inderdaad... atletiek voor kleintjes, red.) te gaan, terwijl de grote Bloempjes 100km's op de fiets gingen rijden voor Amy's Ride. Diep respect voor beiden en helemaal voor Laurens, die een paar dagen daarvoor fijntjes van de weg werd getikt door een onoplettende automobiliste. Die dag werd afgesloten bij een lokale brouwerij met verrassend lekker bier! Daar kon Mikx ff lekker spelen met de mini Bloempjes. Dank nog familie Bloem voor het hart onder de riem en de sixpack Wheat Beer!

 

Lappenmand

Inmiddels zijn wij alweer een week verder en zit Jo ff in de lappenmand en probeert Michael voor de helft mee te doen. Zo blijkt dat een Staatsbezoek je niet in de koude kleren gaat zitten. :-)

Mikx heeft gelukkig nergens last van. Die is nu vooral druk met het repeteren van een soort van concert die aan het einde van het schooljaar gaat plaatsvinden. Einde schooljaar?! Jazeker... medio december begint hier de Zomervakantie met een hoofdletter "Z". Daarna nog 1 of 2 "terms" voor Mikx binnen het IELC (intensief engels programma) en dan kan hij door naar een "mainstream" klas. En dat betekent hoogst waarschijnlijk 100% kans op playdates van Mikx met andere kids bij ons thuis! Kom maar op... ;-)

Tot slot nog even een paar "wist-u-datjes", gewoon... omdat het kan:

Wist u dat:

- De Baron deze trip meer kilometers heeft gelopen dan in heel 2015. (het Kokregime kent geen uitzonderingen)

- De Baron & Barones zijn uitgenodigd voor een Blues festival, maar helaas andere afspraken hadden

- Jorien drie keer had kunnen winnen met Kolonisten

 - Het helaas bij twee keer bleef, omdat ze zat te slapen

- De Barones "Huff" zowaar zelf ook op een paar foto's staat

- De Barones samen met Jorien flink huis heeft gehouden in onze tuin (toen nog jungle)

- Dit tot grote tevredenheid van onze huisbaas

- Een huisbaas die nog zeker twee jaar in de UK blijft (maar nu even op vakantie is in Oz)

- Wij de huizenjacht daardoor op een laag pitje hebben gezet

 

 

En nu back to BAU (business as usual)... 

Tot aan het eind van het jaar wel te verstaan, want dan komt er een nieuwe handelsdelegatie langs: De Dijkgraven !

Wij zijn benieuwd wat dat gaat brengen. Tot die tijd gaan wij verder met "zoek de verschillen".

 

Vergeet ook niet af en toe te kijken op de foto pagina voor meer leuke beelden.

 

Comments powered by CComment