Het heeft weer iets langer geduurd dan normaal, maar dat komt omdat wij maar liefst twee keer "off the grid" zijn geweest!

Daarover zometeen meer, want nu eerst...

 

Jo(b) hunting

...ehm... ...tja... ...daar komen wij zsm op terug... ...dus... ...sorry... ;-)

 

Schoolvakantie

Eindelijk... eindelijk... eindelijk kwam er dan een einde aan Mikx z'n 15 maanden durende schooljaar. :-)

In september 2015 begonnen in Nederland en december 2016 geëindigd in Australië. Wij zijn heel trots op onze stoere vent, die inmiddels al een aardig woordje Engels begint te spreken. Het was een jaar met twee stapjes naar voren en eentje achteruit, maar hij heeft zich er moedig doorheen geslagen. Het lijkt erop dat hij zijn draai heeft gevonden en hij wil inmiddels maar wat graag op 'play-dates' en naar de naschoolse opvang. 

Dat gaan wij in 2017 uiteraard voor hem fixen. Al dan niet gedwongen, omdat Jorien wellicht wat mooie projecten gaat doen. Daarnaast gaat hij in semester 2 of 3 naar een zogenaamde mainstream klas. Dat zal wel ff wennen zijn, maar hij is er klaar voor...

Het hoogtepunt, zoals gemeld in het vorige blog, van Mikz z'n schooljaar was inderdaad het schoolconcert! Alle klassen deden liedjes of sketches over de historie van (Zuid-) Australië. Mikx was veruit de beste in z'n badkuip natuurlijk. Donald Trump werd daarnaast ook nog even fijntjes aangepakt door een hogere klas, dus hilarisch was het zeker. En net als je denkt dat het niet leuker kan worden gingen de juffen en meester ook nog even uit hun bol. Een korte sfeer impressie van Mikx en de leraren kun je hier vinden.

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

  

Off The Grid

"Volg je hart, gebruik je hoofd"... Dat werken bij Triodos heeft toch diepe groene sporen achter gelaten. Zelfs nog meer bij Jorien dan bij Michael. :-)

Combineer dat met het feit dat Australië helemaal gericht is op kamperen in de Outback, zonder al te veel voorzieningen, en je begrijpt dat wij de eerste voorzichtige stapjes hebben genomen richting een leven "off the grid". Het kampeerleven wel te verstaan.... je moet het natuurlijk ook niet meteen overdrijven... En omdat Michael vier weken per jaar vakantie heeft moeten wij het vooral hebben van lange weekenden. In dit geval met een kerst erin verwerkt.

Dus hebben wij aangeschaft:

- 2x 20L watertank - vers water is tenslotte een eerste levensbehoefte...

- 20L Portable Toilet - geen aanrader hoor die (niet echt) bodemloze putten in de bush...

- 130W Solar Panel - de zon schijnt toch (meestal) wel, dus waarom niet...

- 130Ah Deep Cycle Battery - mocht de zon dan toch een keer niet schijnen...

- ArkPak Power Battery Box - om de batterij te beschermen en om de zonnepanelen, koelkast en mobile devices aan te kunnen sluiten...

- 37L Waeco Fridge - die biertjes, het vlees en de minder belangrijke spullen moeten toch koel blijven...

Ons eerste off-the-grid uitje stond twee weken geleden gepland in Deep Creek Conservation Park ! Samen met de Bloempjes 1 nachtje en wij bleven nog 1 nachtje langer. Jammer genoeg werd de batterij niet op tijd geleverd, dus hebben wij 100% off the grid en 100% stroomloos moeten overleven. Alhoewel... overleven... stroomloos... Gelukkig had de familie Bloem wel een batterij en fridge, dus de biertjes waren koud. Niet geheel onbelangrijk... Daarnaast leverde onze PHEV natuurlijk ook stroom aan de mobile devices... echt zwaar hebben wij het niet gehad hoor... Dank voor het meeleven...

Deep Creek was erg mooi en leuk. Mede door het fleurige gezelschap natuurlijk. Zie de foto's voor een korte sfeer impressie.  

  

Het tweede off-the-grid uitje, afgelopen weekend, was een stuk uitdagender en bijna net zo gezellig. :-)

De bestemming was Innes National Park op een kleine 300km van Adelaide. Op de campground van Stenhouse Bay werden wij bijzonder hartelijk ontvangen door... vliegen, vliegen en... steekvliegen! Dat was bijna reden om alles meteen weer in te pakken, maar dat zou wel heel makkelijk zijn geweest. Nee... wij zijn mooi gebleven, want wij blijven Hollanders en hadden tenslotte al voor drie nachten betaald (à $12,-per nacht, red.). Uiteindelijk hebben wij daar maar twee nachten gestaan, maar dat had te maken met (alweer) een storm die eraan zat te komen. Wij zijn best bikkels, maar we hoeven het ook niet op te zoeken hè! :-)

Afgezien van de vliegen is Innes echt een aanrader. Zo zagen wij dolfijnen op nog geen 20 meter uit de kust van Pondalowie Bay, een heerlijke surfspot. Op Shell Beach hebben wij gezwommen en in de golven gespeeld. Daarbij lichtelijk verbrand ondanks regelmatige insmeer acties. In het historische dorpje Inneston kwamen wij een mooie zwarte slang tegen. Die had het wat fris, dus die had geen zin om van zich af te bijten. Op Ethel Beach hebben wij de resten van twee gestrande schepen gekeken en genoten van hele hoge golven. Al met al een lekker Kerstweekendje dus!

   

En terwijl heel Australië inmiddels vakantie viert gaan wij ons opmaken voor Nederlandse visite! Daarover dus zeker meer in het volgende blog!

Voor nu wensen wij iedereen alvast het allerbeste voor 2017!

 

Comments powered by CComment