De tijd vliegt... we zijn hier inmiddels alweer een half jaar! Voor sommigen van ons voelt het als veel langer, voor anderen niet echt. ;-)

Daarom is het dus tijd om terug te gaan naar Nederland.. Echt waar? Ja... echt waar!

Maar wees gerust... wij gaan ook weer terug naar ons huis... in Adelaide inderdaad! :-)

Er is inmiddels zoveel gebeurd in Nederland dat wij binnenkort even terugkeren om bij te praten en even van wit poeder te genieten... Nee... niet dat ene spul, maar heerlijke verse sneeuw in de Franse Alpen... Dat wordt ook wel tijd na de Australische zomer al zeggen wij het zelf. Het scheelt dat je in Australië ook gewoon je koter 'zomaar' een maand van school kan halen zonder dat daar allerlei formulieren voor moeten worden ingevuld. Komt zelfs geen leerplicht ambtenaar aan te pas. 1-0 voor Ozzie! Ow wacht... die vergelijkingen hadden we al een keer eerder gedaan!

Maar nu we het daar toch over hebben...

 

Zomervakantie

Kijk... In Nederland hadden wij mooi mazzel in de zomervakantie... Over het algemeen een week of drie met het gezin op vakantie en daaromheen kon onze schattige, lieve, immer goed luisterende zoon wel ergens bij een opa/oma worden afgeleverd. Konden pappie en mammie even aan de relatie werken of überhaupt werken...

Dat is nu wel even iets anders. Nu hadden wij natuurlijk wel opa en oma Enschede besteld voor de Ozzie summer, maar ja... die reizen rond met een camper waar maar twee personen in kunnen... dat schiet dus niet op. :-) Daarover straks meer trouwens...

Nu zitten dus Jorien & Mikx dagelijks met elkaar opgescheept. Meestal gaat het goed, maar soms... heel soms wil de één de ander achter het behang plakken. Of doet de één zeer z'n best om achter het behang geplakt te worden. Scheelt dat wij in dit huis geen behang hebben trouwens... Wat net zo schattig als irritant is: als Jo even uit het gezichtsveld is verdwenen klinkt het onmiddellijk in huis: "MAMA... WAAR BEN JE?". Zelfs zo hard dat de achterbuurvrouw soms antwoord geeft.

Maar goed... ze houden wel van elkaar en doen ook leuke dingen. Naar de dierentuin, thuis spelen, boodschappen doen, zwemmen, etc. Een die buiging voor Jo in dit geval, want die komt verder aan weinig carrière zaken en sociale dingen toe. En ondertussen gaan Michael nog steeds fluitend naar zijn werk op het fietsje. Terug fluit ie overigens meestal een toontje lager (of gewoon niet, red.), maar dat geheel terzijde...

 

Het is voor iedereen wel beter dat school weer gaat beginnen, laten wij het daar maar op houden... Herkenbaar? 

En het mooie van de zomervakantie is dat het ook echt wel zomer is. Adelaide staat, voor zover wij hebben begrepen, er om bekend lekkere zomers te hebben met af en toe een paar dagen rond de 40C. Die hebben wij nu al een paar keer mogen meemaken en die vallen eigenlijk best wel mee. Door de lage luchtvochtigheid voelt het dan een paar graden minder. Prima te doen, tenzij... tenzij je iets actiefs wilt doen!

Tuinieren of buiten spelen is dan een slecht idee. Liefst stop je je hele lijf in de koelkast, maar daar staan al de pepernoten uit NL, de chocoladerepen en alle andere etenswaren die eventueel kunnen smelten. Dan dus maar de airco aan en binnen blijven.

En het fietsen dan horen wij jullie zeggen... Tja... laten we het erop houden dat zolang je op de fiets zit en in beweging bent het "net te doen is". Maar zodra je stil moet staan voor een stoplicht of spoorwegovergang begin je al weg te smelten. Als er dan ook nog een bus, met ietwat verhitte motor, naast je komt staan dan komen de fata morgana's vanzelf. Dan ziet die opgedroogde modderpoel langs de weg er opeens uit als een riant 50 meter zwembad. En waar we in NL een paraplu gebruiken voor de regen gebruik je 'm hier voor de zon. 

Wij kijken iedere dag weer met spanning naar de windrichting... Komt ie vanuit het Noorden dan komt er dus hete lucht vanuit de Outback; komt ie vanuit het Zuiden dan is het dus een verkoelend Zuidpool briesje... Dan is het 30 graden, maar dan kun je 's avonds niet meer buiten zitten zonder de kachel buiten aan te doen, want de temperatuur is dan ineens 20. Welgeteld hebben we in de Ozzie zomer al 1 zwoele avond meegemaakt met bijna zonder muggen.

 

En ondertussen is de zomervakantie toch weer voorbij gevlogen. Nog één nachtje slapen en dan mag Mikx alweer naar school. Het lijkt erop alsof ie daar zin in heeft, maar ja... ligt er maar net aan op welk moment je het hem dat vraagt natuurlijk. :-)

De laatste twee dagen van de schoolvakantie zijn wij nog op stap geweest met...

 

De Dijkgraven

Inderdaad... de Baron & Barones waren nog niet weg of het volgende bezoek stond, na de Kerst, al op de stoep. Zeer welkom bezoek... laat daar geen misverstand over bestaan!  

Daar komen wij later deze week op terug in een extra ingelast blog. Er is ook zoveel gebeurd...

Zoveel... dat wij gewoon al een maand niet hebben omgekeken naar het blog. Dat gaan wij goedmaken... erewoord! Nu even een paar foto's als voorproefje. :-)

 

 

 

Comments powered by CComment